Therapeuten

Wij zoeken voor u altijd naar een behandelaar/ therapeut die qua kennis en opleiding het meest adequaat uw klacht kan verhelpen.

Uw persoonlijke voorkeur voor een therapeut wordt uiteraard altijd gehonoreerd.

De vier teamleden vormen gezamenlijk de maatschap Fysiotherapie Dubbeldam.

Cees Buytenhek : Fysiotherapeut/Hand- en polstherapeut

Fysiotherapeut/Hand- en polstherapeut

Sinds 1983 werkt Cees in zijn geboortestad Dordrecht. Hij is voor velen dan ook al jaren een bekend en vertrouwd gezicht bij Fysiotherapie Dubbeldam.

[read more=Meer less=Minder]
Cees’ aandacht gaat vooral uit naar de orthopedische kant van het vak. De wervelkolom en klachten aan arm en been worden door hem met plezier ”onder handen” genomen, met speciale aandacht voor de patiënt met knie-, heup- en schouderklachten, inclusief de behandeling na het plaatsen van een nieuwe heup of knie. Hiervoor is hij vaak te vinden in onze oefenzaal. Hij vindt dat naast zijn eigen enthousiasme, de inzet van de patiënt om actief mee te werken aan het eigen herstel van essentieel belang is voor het welslagen van de therapie. Ook is voor hem een goede sfeer en wederzijds vertrouwen erg belangrijk.
Sinds 2016 is Cees erkend handtherapeut .Hij begeleidt mensen met hand- en polsklachten zowel voor als na operaties en is als handtherapeut aangesloten bij het Netwerk Voordehand en lid van de NVHT.
Door speciale scholing ziet hij al vele jaren patiënten met klachten die samenhangen met CRPS 1 ( vroeger ook wel Post Traumatische Dystrofie of Südeck genoemd). Hij doet dit in samenwerking met diverse specialisten uit pijnpolicentra in de regio.
In samenwerking met de (vaat)chirurgen in Dordrecht en omgeving geeft Cees looptraining bij patiënten met vaatstoornissen als Claudicatio (etalage-benen).

[/read]

   

Cees Buytenhek

Mieke Buytenhek-Mol : Fysiotherapeut

Fysiotherapeut

Mieke is in 1982 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie te Rotterdam. Na werkzaam te zijn geweest in praktijken in Hendrik Ido Ambacht en Barendrecht, is zij als allround fysiotherapeut vanaf 1988 actief bij Fysiotherapie Dubbeldam.

[read more=Meer less=Minder]

Hier werkt zij nu 4 tot 5 dagdelen per week naast haar echtgenoot Cees en collega Joost. Van dit drietal begeleidt zij het merendeel van de patiënten die aan huis behandeld worden. Verder is zij de stille kracht van het werk achter de schermen in de maatschap.

Mieke doet er alles aan om de mensen enthousiast te maken om zelf mee te werken aan het herstel. Zij probeert hen inzicht te geven in het ontstaan van de klachten en wat zij er samen met hun fysiotherapeut aan kunnen doen om dit te verhelpen en zo mogelijk te voorkomen. Door continue nascholing ( recent: medical taping, dry needling en inspanningsfysiotherapie bij ouderen) en door het volgen van allerlei cursussen, blijft zij zich in haar vak verdiepen.

Haar motto is: Neem het leven licht, het is al zwaar genoeg.

[/read]

   

Mieke Buytenhek-Mol

Joost van Leusden : Fysiotherapeut-Manueel therapeut

  Fysiotherapeut-Manueel therapeut

Joost is in 2004 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2011 als manueel therapeut . Sinds 2011 is hij als maatschapslid verbonden aan Fysiotherapie Dubbeldam.

[read more=Meer less=Minder]

Hij heeft ervaring met diverse aandoeningen zoals o.a. klachten aan de rug, nek, schouder, artrose, nieuwe heup- en knieprothesen, en andere orthopedische klachten. In het behandeltraject kan er gekozen worden voor Dry Needling en/of medical taping. Van 2004 tot 2008 is hij fysiotherapeut geweest van het KNZB jong oranje dames waterpoloteam. Hierin stonden sportblessures, preventie en het op tijd fit krijgen voor wedstrijden centraal. Als oud Eredivisie waterpolospeler heeft hij een goed inlevingsvermogen in de sporter. Momenteel houdt hij zich actief bezig met het lopen van marathons, open water zwemmen en golf. Joost is aangesloten bij Schoudernetwerk Rotterdam/Drechtsteden en Schoudervakgroep Dordrecht.
Joost wil zijn patiënten actief betrekken in het behandelproces waarbij hij samen met zijn patiënt tot een optimaal herstel komt.

[/read]

   

Joost van Leusden

Ernest Markesteijn, Fysio-Manueel therapeut.

Afgestudeerd in 1995 en vlot daarna de reguliere opleiding Manuele Therapie in Amersfoort (SOMT) gevolgd. Later nog de upgrade tot Professional Master Manuele Therapie (2008).

Hij heeft dan ruim 20 jaar in een praktijk in het ASZ gewerkt, tot 2018, waar hij ruime klinische ervaring opgedaan heeft in de interne geneeskunde, chirurgie, orthopedie en longziekten. Ruime poliklinische ervaring in orthopedische revalidatie (status na totale schouder-prothese, knie-prothese, heup-prothese) en chirurgische revalidatie (bijv. status na Achillespeesruptuur); wervelkolom gerelateerde klachten; schouderklachten; COPD en andere longaandoeningen; BPPD; WAD (Whiplash).

Zijn persoonlijke fascinatie voor (en gelukkig nog steeds verbazing over) het menselijk lichaam als systeem en alle invloeden die hun rol daarin spelen zijn een drijfveer om problemen te willen doorgronden, altijd met hulp van patiënt. U kunt daarin een eerlijke en heldere uitleg verwachten.

In zijn vrije tijd is Ernest druk met zijn gezin en probeert daarnaast tijd vrij te maken om vooral in het open water te zwemmen. Daarnaast geeft hij waterpolotraining bij MNC Dordrecht, waar hij ruim 15 jaar in het eerste heeft gespeeld.

Hij is geregistreerd lid van het KNGF en lid van de Nederlandse vereniging voor manuele therapie (NVMT).

Ernest Markesteijn,